Open/Close Menu Автосервиз Авто Гланц - Професионалисти в Боядисването на Коли - Тел: 0877111333; гр.Баня, двор на селскостопанска кооперация; гр. Баня-2 Монтьорски сервиз - 0877100101; гр. Сопот - 0878411548; E-mail: autoglanc@gmail.com
смяна на филтрите

ЗАЩО Е ВАЖНО ДА СМЕНЯМЕ ФИЛТРИТЕ НА КОЛАТА СИ

смяна на филтрите
смяна на филтрите

Ненавременната смяна на филтрите може да доведе до неговото запушване и дори разкъсване, поради оказаното силно налягане върху него.  В следствие на което не филтрираните частици могат да навлязат в двигателя или купето на автомобила.
Ненавременната смяна на някой от основните филтъра на автомобила ни може да доведе до някой от следните  повреди по него.

ЗАГУБА НА МОЩНОСТ
Ако въздушният филтър  на нашия автомобил е запушен, това може да доведе до неверни данни, което пък от своя страна ще доведе до падане мощността на двигателя

ЧЕРЕН ДИМ
При наличието на запушване на въздушния филтър, въздушният поток който преминава през него може да спадне, което от своя страна ще доведе до неправилно впръскване на дизеловото гориво, при което се получава и неправилното му  изгаряне, в следствие на което от ауспуха на автомобила излиза неприятен  черен дим.

ПОВРЕДА НА ДВИГАТЕЛ
Ако филтър, който вече не е ефективен не бъде сменен на време, се създават множество предпоставки за възникването на повреди по двигателя на автомобила : Има възможност  твърди частици или прах да навлязат в двигателя, в крайна сметка това води до неизправности или повреди по него.

ПОВИШЕНА КОНСУМАЦИЯ НА ГОРИВО
ВАЖНО!!! Винаги когато сменяте маслото на двигателя сменяйте и масления филтър. В противен случай смяната на маслото е неефективна и може да се стигне до:

ИЗНОСВАНЕ НА ДВИГАТЕЛЯ
Запушения маслен филтър позволява на частите да се смязват нефилтрирано масло, което ще доведе до своевременното износване на двигателната система.
Масления филтър се подменя по – често от останалите филтри

ВЪЗМОЖНИ ПОВРЕДИ ДО КОЙТО МОЖЕ ДА ДОВЕДЕ ЗАПУШВАНЕТО НА ГОРИВНИЯ ФИЛТЪР
КОЛЕБАНИЯ И ЗАГУБА НА МОЩНОСТ

Маслен филтър
Маслен филтър

Запушването на горивния филтър може да намали количеството гориво в двигателя. Ако количеството на горивото в двигателя е по – малко от необходимото му  сместта става бедна, което води до падане на мощността на автомобила, също така може да се стигне до това че автомобила да не може да запали.

ГОРИВНИ ФИЛТРИ ОТ CHAMPION ЗА МОЩЕН ДВИГАТЕЛ

Маслен филтър
Маслен филтър

СМЯНА НА ФИЛТЪРА НА КУПЕТО НА ВАШИЯ АВТОМОБИЛ
На първо място това е важно от гледна точка на нашето здраве
Филтрите купе се монтират, с цел  да имаме  по-добра въздушна среда във вътрешното пространство на  автомобила също така да улавя прахови частици, бактерии и дори отработени газове и влага от купето, при филтрите с вложен активен въглен.. Смяната на този вид филтър е изключително важна при хората с алергии и астми.

БЕЗОПАСНОСТ
Когато има запушен кабинен филтър това нарушава  вентилационния кръг. Духалката в купето понася по-голямо съпротивление, което може да доведе до повреди. Намалената ефективност на климатика или парното също може да бъде опасна за водача.

Доверете се на професионалистите от Сервиз Ауто Гланц

logo-footer

Последвайте ни:            

placeholder