Open/Close Menu Автосервиз Авто Гланц - Професионалисти в Боядисването на Коли - Тел: 0877111333; гр.Баня, двор на селскостопанска кооперация; гр. Баня-2 Монтьорски сервиз - 0877100101; гр. Сопот - 0878411548; E-mail: autoglanc@gmail.com
нови зимни гуми
СМЕНЕТЕ ЗИМНИТЕ ГУМИ С ЛЕТНИ
СМЕНЕТЕ ЗИМНИТЕ ГУМИ С ЛЕТНИ

Кога трябва да сменим зимните гуми с летни?

 

Препоръчително е да заменим зимните гуми с летни тогава  когато средната денонощна температура премине границата от +7 градуса. Обикновенно това е през месеците март, април.

 

По какво се различават летните от зимните гуми?

 

Разликата между летните и зимните гуми се изразява най – вече в състава на каучуковата смес, от  която са изработени. Съставът  на летните гуми е такъв, че при понижаване на температурата под 7 градуса, те бързо се втвърдяват и губят голяма част от свойствата си.
При зимните гуми е обратното. При температура под 7 градуса гумите развиват  свойствата си  и ги губят при преминаване на граничните 7 градуса.  При температура над 7 градуса зимната гума започва да се нагрява прекомерно, което води до бързото им износване. Каучуковата смес от която са изработени гумите  става мека и в същото време малко ефективна при спиране както на суха, така и на мокра повърхност.

 

   Кога гумите са твърде стари и трябва да бъдат сменени

 

След експлатация на гумите около 5 и повече години, те трябва да преминат през основен преглед.
Когато е на лице неравномерно износване на гумите.
Неравномерното износване на гумите:  в някои области, в центъра или по по краищата, е признак за механична повреда на автомобила,  като:
• неправилно регулиране на колелата
• проблем с балансирането,
• окачването
• предавателната система.
• Причината също може да бъде и шофирането с неправилно налягане на гумите.

 

Ако установите неравномерно износване на вашите гуми  трябва незабавно да се обърнете към специалист, който да установи каква е причината и тя да бъде отстранена.

 

НОВО !!!   АВТОСЕРВИЗ ГЛАНЦ ВЕЧЕ РАЗПОЛАГА С 3D Стенд за регулиране на геометрията на леки и лекотоварни автомобили

 

За да удължите живота на вашите гуми и да избегнете тяхното неравномерно износване, е препоръчително  да ги регулирате и балансирате на всеки шест месеца.
 Ние в Автосервиз Гланц предлагаме тази услуга !

 

 

   Друга причина която може да наложи смяна на гумите е в случай на несъответствие между гумите и автомобила.

 

За да се осигури оптимална работа, и комфорт при возене  всички колела на автомобила трябва да бъдат оборудвани с един и същиразмер и вид гуми.
Гуми, който са с различни размери, състав и нива на износване могат да имат негативно и  отрицателно въздействие върху управляемостта и стабилността на  вашето превозното средство.

logo-footer

Последвайте ни:            

placeholder