Open/Close Menu Автосервиз Авто Гланц - Професионалисти в Боядисването на Коли - Тел: 0877111333; гр.Баня, двор на селскостопанска кооперация; гр. Баня-2 Монтьорски сервиз - 0877100101; гр. Сопот - 0878411548; E-mail: autoglanc@gmail.com
Най ефективната смяна на масло на Автоматична скоростна кутия
Най ефективната смяна на масло на Автоматична скоростна кутия
Най ефективната смяна на масло на Автоматична скоростна кутия

Основната практика в сервизите, при смяната на масло на Автоматичната скоростна кутия, както в България така и в Европа, беше чрез стандартното, ръчно източване на маслото, при която се източва едва до 40-50 % от маслото на Автоматичната Скоростна Кутия. Това е така, тъй като е технически невъзможно да се източи маслото от турбината, тръбопроводите и радиатора на автоматика. По този начин новодобавеното масло много бързо се зацапва, в следствие на което ефектът от смяната е незадоволителен.

Ново революционно при смяната на Масло на Автоматичната скоростна кутия, е използването на специално разработените за целта Машини!!!

С помощта на машината се повишава значително ефективността от самата смяна на маслото на Автоматичната скоростна кутия. Вследствие на което се повишава качеството на работата, както и животът на трансмисията.

Ние в Автосервиз ГЛАНЦ, разполагаме с една от най – добрите на пазара машини за смяна на маслото на Автоматичната Трансмисия.

Препоръчително е смяната на маслото на Автоматичната Скоростна Кутия да се извършва на всеки 50 000 км.

За максималната и най – ефективна смяна на Трансмисионната течност е необходимо използването на машината. Ние от autoglanc.com, предлагаме тази услуга на свойте клиенти.

В какво се изразява самия процес на смяната на маслото.

смяна на масло на Автоматична скоростна кутия
смяна на масло на Автоматична скоростна кутия

Чрез машината се изсмуква над 90% от старото масло от Автоматичната Скоростна Кутия, след което под налягане машината вкарва ново масло през охладителя в Автоматичната Скоростна Кутия, по този начин избутва с новото прясно масло наличното старо. Когато входящото масло и изходящото добият еднакъв цвят това означава че 100% маслото е напълно сменено.

Изследване на Асоциацията на сервизите ремонтиращи Автоматични скоростни кутии показва, че около 90 % от повредите, са в следствие на прегряване на маслото, което с километрите губи свойствата си, което води до по-бързо износване и дефектиране на частите на Автоматичната Скоростна Кутия.

При смяната на маслото се предлагат и различни добавки, който допълнително повишават ефективността от смяната и подобряват работата и живота на Трансмисията

Преди самата смяната на маслото е желателно системата да се промие с добавка. Машината има специален цикъл за промивка на Автоматичната Скоростна Кутия. По време на този цикъл се превключват всички предавки за да може промиващата добавка да промие всички части.

Ние в Автосервиз Гланц, препоръчваме използването на Добавките на WYNN`S

 • Wynn`s Automatic Transmission Flush е добавка разработена за почистване на автоматични скоростни кутии и възстановяване на тяхната оптимална работа.

ПРИЛОЖЕНИЕ:

смяна на масло на Автоматична скоростна кутия
смяна на масло на Автоматична скоростна кутия

 

 • Препоръчва се при смяна на ATF в автоматична скоростна кутия или при установяване на проблем с превключването на предавките.
 • За всички видове автомобили.
 • Wynn`s H.P.L.S е добавка, която подобрява превключването на предавките, намалява шума в скоростната кутия и спира течовете на масло.
 • Wynn`s Power Steering Stop Leak спира и предпазва от теч на масло от хидравлични кормилни системи.

 

ХАРАКТЕРИСТИКИ:

 

 • Предпазва и спира теча на масло без разглобяване.
 • Възстановява гумени и неопренови уплътнения и „O“ пръстени.
 • Почиства и защитава системата благодарение на почистващите си добавки.
 • Изглажда и обезшумява работата на хидравличната кормилна система.
 • Предотвратява стареенето и окислението на маслото в хидравличната кормилна система.
 • Удължава живота на компонентите.
 • Automatic Transmission Treatment e продукт разработен да спре и да предпази от течовете и да улесни превключването на предавките на автоматични скоростни кутии и хидравлични кормилни системи.

 

Сервиз Автогланц, разполага със програма, чрез която се проверява най – подходящия вид масло за съответния автомобил и според вида на Автоматичната скоростна кутия.

Можем да предложим и хидравличен филтър + гарнитура, работим както с оригинални, така и с алтернативни доставчици.

Aко не желаете да имате скъпоструващи проблеми с Автоматичната скоростна кутия в бъдеще, е препоръчително редовното и качествено обслужване на Автоматична Скоростна Кутия на всеки 50.000 км. По този начин, си гарантирате:

 • По-дълъг живот и оптимално качество на работата на Вашата Автоматична Скоростна Кутия
 • Ще спестите скъпи ремонти по кутията
 • Ще се намали разхода Ви на гориво
logo-footer

Последвайте ни:            

placeholder