Автосервиз ГЛАНЦ РАЗПОЛАГА С МАШИНИ ЗА МОНТАЖ / ДЕМОНТАЖ И БАЛАНС НА ГУМИ

Машина за Монтаж / демонтаж на гуми
Машина за Монтаж / демонтаж на гуми

Машина за Монтаж / демонтаж за нископрофилни, RUN FLAT автомобилни и бусови гуми, с пневматично задвижване /накланяне/ на ствола и заключване на монтажната глава. Патронник с автоматично центриране. Мощен мотор, двупосочно въртене на плочата. Оклектована със система за нископрофилни гуми.

 

Автосервиз autoglanc.com, предлага на свойте клиенти следните услуги:
• Монтаж,Демонтаж и Баланс на автомобилни гуми
• Продажба на Нови Автомобилни Гуми
• Консултации при избор на най-подходящите гуми за вашия автомобил.

.
БАЛАНС МАШИНАЗащо е необходим БАЛАНС на Автомобилните гуми
Поддържането  на баланс при автомобилните гумите  е  от изключителна важност. Чрез баланса на гумите  се осигурява по-комфортно возене, също така той значително повишава живота на автомобилните гуми.
Какво представлява процесът на балансиране и защо е необходим!!!

Какво е Дисбаланс на автомобилните гуми ?

Когато гумата се поставя към джантата се получава така, че два различни компонента се обединяват. В този случай възможността тяхната  тежест да се разпредели напълно точно между радиалните и  аксиални центрове е на практика невъзможна а в същото време само 15 – 20  грама са достатъчни, за да се усети вибрация.

Познаваме следните видове Дисбаланс

Статичния  дисбаланс:  Той се появява при случай на олекотяване или натежаване на гумата в дадена  точка, в следствие на което гумата започва да се върти неравно-мерно, а  колелото започва да бие вертикално.
Динамичения  дисбаланс: Той се появява  при неравно-мерното  разпределяне  на тежестта в едната  или другата  страни на гумата , в следствие на което се създава чувство на треперене автомобилното на колело.
Чрез балансиращата система механикът се ориентира  къде  трябва да постави балансиращите тежести върху джантата, за да коригира дисбаланса. Когато балансиращата система изпълни своя контролен тест за разпределяне на тежестите, съвкупността от гума и джанта е балансирана и няма да се получи вибрация. Кога да балансирате гумите си
износване на протектора създава дисбаланс, който пък от своя страна води до нагряване и износване на гумите.
МОНТАЖ ДЕМОНТАЖ НИСКОПРОФИЛНИ ГУМИКакви други причини могат да доведът до вибраций?
В много случай, дори когато гумите на автомобила са балансирани, могат да се получат неприятни вибрации. Причини за това могат да са следните:
• Изкривяване на джантата
• Деформирана гума
• Неправилно поставяне на джантата
• Износване в спирачния механизъм
• Проблеми в ходова част

• Проблеми в окачването
• Неправилна центровка