Open/Close Menu Автосервиз Авто Гланц - Професионалисти в Боядисването на Коли - Тел: 0877111333; гр.Баня, двор на селскостопанска кооперация; гр. Баня-2 Монтьорски сервиз - 0877100101; гр. Сопот - 0878411548; E-mail: autoglanc@gmail.com

Това е много спорен въпрос, много от шофьорите си задават въпроса кога трябва да се сменя маслото.
На колко километра се сменя моторно масло?

На първо място трябва да споменем, че в инструкцийте на всеки автомобил е посочено не само какво моторно масло да вземете, но и кога трябва да извършвате доливане или смяна на масло.

Според специалистите, моторното масло се сменя веднъж годишно или на изминат пробег километри.

• Минерелните масла е добре да се сменят на около 10000 км. пробег;
• При полусинтетичните масла препоръчата е на пробег от около 12 000 км.
• Синтетичните масла са с най – дълъг пробег. Препоръчителната смяна е на – на 15 000 км.
Важно е да се знае, че освен пробега на автомобила трябва да се вземат в предвид и фактори като – терен, начин на каране, състояние на двигателя, метеорологични условия, тип автомобил и т.н. при извършване на смяна на моторно масло.
Много важен е факта, че невинаги смяната на масло е обвързана с изминати километри.
Има ситуации, при които маслото започва по-рано да губи свойствата си, в тези случай се налага по – ранната му смяна.

Индикатор за необходимостта от преждевременна смяна на двигателнто масло е промяната на цвета му, т.нар. почерняло масло. Потъмняването или почерняване на маслото е индикатор за силно замърсяване на маслото, а ако е станало и по-плътно, то веднага трябва да го подмените с ново.

Важно за двигателя!
Подмяната на двигателното масло означава източване на старото и наливане на ново. В някой случаи се налага доливане на масло, това се случва, когато двигателят тече или „гори“ масло. Това е важна индикация за друг потенциален проблем по двигателя, така че ако количеството на маслото ви намалява прогресивно, задължително го проверявайте по-често и направете обстоен преглед на автомобила.
Ние в Автосервиз Гланц разполагаме с опитни специалисти, който коректно и бързо да сменят маслото на двигателя на Вашия автомобил, както и да направят обстоен преглед и диагностика за евентуален проблем.
Работим с богата гама масла. Можем бързо, качествено и на конкурентни цени да предоставим желаното от клиента масло, било то оригинално за дадения автомобил или на отвърдена марка производител желана от клиента.
За инфермация моля да се свържете с нас на посочените телефони:
0878293193
0878658696

logo-footer

Последвайте ни:            

placeholder