Open/Close Menu Автосервиз Авто Гланц - Професионалисти в Боядисването на Коли - Тел: 0877111333; гр.Баня, двор на селскостопанска кооперация; гр. Баня-2 Монтьорски сервиз - 0877100101; гр. Сопот - 0878411548; E-mail: autoglanc@gmail.com
Как да подготвим автомобила си за летните горещини

Лятото е на прага а температурите стремглаво тръгнаха нагоре.

Стягаме куфарите  и тръгваме към морето. Грижим се за тялото си от жарките лъчи на слънцето , но дали сме подготвили  автомобилите си за новия сезон.

 Ще ви дадем няколко съвета  за основни неща, които трябва  да проверите  по автомобила , преди да отпътувате за лятната си почивка.

Охладителна течност

Охладителна течност
Охладителна течност

Летните горещини са  изпитание за охладителната система. Първото нещо,което трябва да направите е профилактика на системата. Ако не сте я направили  е възможно да се задръсти ,което може да доведе до прегряване на колата. Затова не се препоръчва в охладителната система да има чиста вода. Най-добрият вариант е в системата да се налее  смес от вода и антифриз,който предпазва частите от корозия и гарантира охлаждане на мотора.

Трябва да се провери нивото на течността, кога е сменяна и дали няма теч.

Масло и филтри

Масло и филтри
Масло и филтри

С течение на времето топлината на двигателя разрушава структурата на  маслото и намалява неговите смазочни свойства. Добре е да се  провери  нивото му, кога е сменяно и дали няма теч . Ако нивото е намаляло, но е сменено скоро, може да се долее. Ако датата на смяна на маслото съвпада с периода на вашето пътуване,е добре да се направи пълна смяна преди заминаването. Дори да сте карали рядко автомобила през зимата,това не означава че времето за смяна на маслото може да се удължи. При престой то се сгъстява,събира конденз и пак се налага неговата смяна. При смяна на маслото задължително е да се смени и масленият филтър.

Въздушният филтър и филтърът на климатика се задръстват бързо ,особенно когато  карате в градски условия , като по този начин се затрудняват работата  на двигателя и на климатика. Затова е добре и те да бъдат сменени.

Климатик

Климатик
Климатик

Добре работещият климатик е голямо предимство,когато навън температурите са в код червено. За да е сигурно,че няма да усетите жегата по време на вашето пътуване е добре да се провери количеството на фреона и дали няма теч в системата.

Спирачна течност и спирачна система

Изправността на спирачната система е едно от най-важните неща. Задължително трябва да се провери нивото на спирачната течност  и дали няма теч отнякъде. Добре е  да се извърши проверка и на накладките и спирачните дискове. При необходимост да се сменят. Задължително е и проверка на летните гуми.

Това са основните неща, на които ви препоръчваме да обърнете внимание   в началото на летния сезон ,преди дълго пътуване.

Най-добре е тези неща да се извършат в автосервиз, от професионалисти. Ние бихме могли да ви помогнем пътуването за дългоочакваната лятна ваканция да е безаварийно.

Пожелаваме Ви слънчево, усмихнато и безгрижно лято 🙂

logo-footer

Последвайте ни:            

placeholder