Как да върнем блясъка на автомобила поизгубен през зимата ?
Това можем да постигнем, чрез пастиране и полиране на автомобила Ви

пастиране и полиране на автомобил
пастиране и полиране на автомобил

Тук няма да коментираме важните неща отнасящи се за техническата поддръжка на автомобила, а ще наблегнем само на неща свързани с неговия блясък и с хигиената му.
Започваме със старателното измиване на автомобила, особено на местата , където може да има полепнали остатъци от зимната мръсотия, смесени със сол и луга. Всеки знае, че тези примеси са пагубни и създават сериозни предпоставки за сериозна корозия по купето на автомобила.Тези места са около решетката пред радиатора, както и самият радиатор, в местата около пантите на вратите, под калниците, под праговете… Там хубаво се измива, може и с гъба, като автомобила трябва да бъде измит и отдолу. Гумените уплътнения на вратите също имат наслагвания на мръсотия, които се почистват внимателно, като пъхате и прекарвате кърпата, между ламарината на автомобила и самото уплътнение.

 

пастиране и полиране на автомобил
пастиране и полиране на автомобил

Следващата важна стъпка касаеща екстериора, е захабеното лаково покритие на боята, което се поправя с прецизно пастиране и / или полиране на автомобила, което зависи от захабения вид,. Следва запечатка със специални за целта продукти на 3М, който ще предпазят лака на колата през следващите горещи месеци, съпроводени с още вредни фактори, освен горещите слънчеви лъчи.

 

пастиране и полиране на автомобил
пастиране и полиране на автомобил

Не се заблуждавайте, че като сте измили добре автомобила, лакът е чист!!! Със сигурност отгоре има натрупана оксидация (мръсотия), която затъмнява истинския блясък на лака на автомобила . Тази оксидация се премахва с полиране, защото повърхността трябва да е чиста за да поеме по-добре ваксата. Избягвайте мазила с които ще освежите лака на автомобила. Тези мазила не полепят по лака, а върху мръсотията (оксидацията) , което е разхищение на пари и време за поставяне, независимо дали го правите сами или се доверявате на някой друг. Само няколко измивания на автомобила и няма да има и следа от тази обработка. Затова Ви препоръчвам да се обърнете към специалистите от Авто Гланц за професионална обработка на боята чрез пастиране и полиране на автомобила Ви.