Open/Close Menu Автосервиз Авто Гланц - Професионалисти в Боядисването на Коли - Тел: 0877111333; гр.Баня, двор на селскостопанска кооперация; гр. Баня-2 Монтьорски сервиз - 0877100101; гр. Сопот - 0878411548; E-mail: autoglanc@gmail.com
Подготовка на автомобила за зимния сезон

Техническата изправност на автомобила  Ви е от изключителна важност най – вече в този сезон!!!
Необходима е проверка на основните системи на автомобила за правилната подготовка за зимния сезон:

Подготовка на автомобила за зимния сезон
Подготовка на автомобила за зимния сезон

• Акумулатор;
• Светлини ;
• Стъклопочистваща система;
• Спирачна уредба;
• Двигател.
• Ходова част, и т.н.

Задължително трябва да бъде проверено нивото на спирачна течност,  антофриз, течност за чистачки.

За част от подготовката говорихме в първата част на статията: Подгответе своя автомобил за настъпващия зимен сезон – част 1

Необходима е и проверка на термостата на охладителната уредба, неговата неизправност, би могла да доведе до влошаване нормалната работа на отоплението на автомобила, което е изключително важно за судените зимни дни, също така може да е причина за значително повишаване на разхода на гориво.

Автосервиз ГЛАНЦ Ви предлага Обслужване на автоклиматици

Добре е да се направи проверка и на задвижващите ремъци на автомобила. Ако се установи, че е необходима смяна  на ангренажния (зъбния) ремък, не се колебайте – сменете го задължително.

При дизеловите автомобили е важна и проверката на подгревните свещи.

Ходова част

Основния и най – важен момент тук е смяната на летните гуми със зимни !!! Много голяма част  че от  шофьорите смятат, че е достатъчно да сменят  само предните гуми,  но в такъв случай колата е устойчива само в правите участъци от пътя. Зимните гуми имат по-дълбок и много по-мек грайфер от летните и затова при втвърдяване при студено време не губят сцеплението си, което се подпомага и от специалните странични нарези.

Автосервиз ГЛАНЦ РАЗПОЛАГА С МАШИНИ ЗА МОНТАЖ / ДЕМОНТАЖ И БАЛАНС НА ГУМИ

Стенд  

Добре е  автомобилът да мине стенд за да се провери  равномерността на сработване на колелата и ако има неизправности те да бъдат отстранен.

Автосервиз ГЛАНЦ разполага с 3D Стенд за регулиране на геометрията на леки и лекотоварни автомобили

logo-footer

Последвайте ни:            

placeholder