Open/Close Menu Автосервиз Авто Гланц - Професионалисти в Боядисването на Коли - Тел: 0877111333; гр.Баня, двор на селскостопанска кооперация; гр. Баня-2 Монтьорски сервиз - 0877100101; гр. Сопот - 0878411548; E-mail: autoglanc@gmail.com

Това е едно от първите и най-важни неща който всеки шофьор трябва да направи при наближаващия зимен сезон. Това е изключително важно за да сме в  безопасност на пътя.

Необходимо е да бъдат cмeнeни  и чeтиpитe гyми  на автомобила. Летните и тъй наречените всесезонни гуми ни излагат на голям риск в зимни условия. Най – важния фактор, който разделя гумите на зимни и летни това е материалът от който те са изработени, каучукът.
Зимните гуми са изработени от каучук, който е по мек и еластичен  не позволява втвърдяването му при ниски температури, също така зимните гуми са със по дълбок грайфер, и специално съобразени шарки, който дават добро сцепление на пътя, всичко това е много важно за да е стабилен автомобила на сняг и лед.
Всички Летни гуми и т. нар. всесезонни гуми се изработват от по – твърд каучук, който няма добро сцепление на пътя при зимни условия и има голям риск автомобила да поднесе. Изпoлзвaнeтo нa летни и  вceceзoнни гyми нa лeд и cняг e нeoпpaвдaн ĸoмпpoмиc c бeзoпacнocттa.

 

logo-footer

Последвайте ни:            

placeholder