Open/Close Menu Автосервиз Авто Гланц - Професионалисти в Боядисването на Коли - Тел: 0877111333; гр.Баня, двор на селскостопанска кооперация; гр. Баня-2 Монтьорски сервиз - 0877100101; гр. Сопот - 0878411548; E-mail: autoglanc@gmail.com

Основната цел на зимните гуми е да ни сигурят по – голяма сигурност на пътя през студените месеци.

По данни на  Европейската асоциация на производителите на автомобилни гуми и каучукови изделия (ERTMA) през студените, зимните месеци правилно подбраните гуми помагат  на водачите да се справят по-лесно и безопасно с опасните условия, на пътя.

Разликите между зимните и летни гуми са съобразени с особенностите на сезона .

   Основно изискване на което трябва да отговарят зимните гуми е материалът и технологията по която  са изработени да са подходящи  и да  гарантират  по-добро поведение на пътя при минусови температури, заледяване и сняг.

Протекторът на зимната гума, в съвместимост със специалните материали , от които е изработена, осигурява значително по – добро  сцепление  с пътя.

По строгите изисквания на Европейския Съюз, преди да бъдат предложени  на пазара, гумите преминават през многобройни тестове – спиране и сцепление при тежки зимни условия. След успешно  преминати тестове и проверки, удобрените гуми, следва да бъдат маркирани със символ „тривърха планина и снежинка“.

Според статистически данни от проведени проучвания, употребата на подходящи зимни гуми при леките автомобили може да намали значително инцидентите, причинени от липса на сцепление при зимни условия.

Как можем да познаем добрите зимни гуми?

Дизайнът на протектора на гумите за сняг се изработва от канали (ребра) и / или твърди блокови елементи, които са по-широко разположени от тези на нормалните гуми „.  

Зимните гуми трябва да имат  най-малко 4 мм. грайфер, за да подсигурят необходимото сцепление при снежни условия.

Важно е да проверяваме  дълбочината на протектора на зимните си гуми преди тръгване на дълъг път. Колкото по-голяма е дълбочината, толкова по-надеждно представяне и повече контрол имате върху автомобила при зимни условия. Съответно, в зависимост от това каква е степента на износване на протектора се променя и поведението на автомобила на пътя, както и спирачният му път.

Важно е при шофиране в зимни условия да  се поддържа по – ниска скорост. Мокрите и заснежени участъци изискват да имате повече контрол върху автомобила си.

logo-footer

Последвайте ни:            

placeholder