Open/Close Menu Автосервиз Авто Гланц - Професионалисти в Боядисването на Коли - Тел: 0877111333; гр.Баня, двор на селскостопанска кооперация; гр. Баня-2 Монтьорски сервиз - 0877100101; гр. Сопот - 0878411548; E-mail: autoglanc@gmail.com

Какво представлява Антифризът?

Антифризът това е тази течност, която поглъща топлина от двигателя след което я разсейва през радиатора. Също така пренася топлина в топлообменика, за да се загрява купето на автомобила  през зимата.

Профилактиката на охладителната система, се състой във:

  • източване на антифриза,
  • почистване на цялата система,
  • добавяне на нова охладителна течност.

Необходима ли е смяната на антифриза през определени интервали

Чрез източването на охладителната течност  и презареждане на системата с нова се намалява значително рискът от запушване на охладителната система, тъй като там е възможно да се натрупат мръсотия и ръждиви частици.

Защо е препоръчителна смяната на антифриза?

Поради екстремните температури охлаждащата течност губи своите свойства с течение на времето, при което се загубват и  антикорозионите и  свойства, което от своя страна може да доведе до образуването на от ръжда по двигателя и радиатора.

Какво се случва, ако не го смените?

Когато охладителната течност загуби антикорозионните си свойства  се стига до ръждясване на автомобила  от вътре на вън.. Най-големият източник на ръжда в охладителната система на автомобила е блока на двигателя.

С течение на времето, това може да доведе до запушване  на тръбите в радиатора  и нагревателя, което пък от своя страна може да  доведе до прегряване на двигателя.

Важно е периодично да се проверява нивото на охлаждащата течност. Дори в ръководството на потребителя за вашия автомобил е посочен  препоръчителен интервал, в който следва  да се провери нивото на охлаждащата течност.

Когато проверявате нивото на антифриз при студен двигател, то трябва да е равно или над “минимума”. Ако проверите нивото на охлаждащата течност, когато двигателят е горещ нивото трябва де е равно или малко под “максимума”.

 При падане на температутите под нулата e силно препоръчително да се провери концентрацията на охладителната течност на вашия автомобил. Наличието на силно разреден антифриз може да доведе до замръзване и тежки последици за Вашия автомобил!!!

logo-footer

Последвайте ни:            

placeholder