Масло на Автоматичната скоростна кутия

Теч на масло от Автоматичната скоростна кутия?

Ако установите теч на масло от кутията на Вашия автомобил, потърсете незабавно помощ от Автосервиз Гланц, където специалистите ще проверят нивото на маслото в автоматичната ви кутия.
Не пренебрегвайте течовете дори те да са незначителни , за да не  се стигне  до последващи скъпи ремонти.

Ниско ниво на маслото в кутията

Ако нивото на маслото в кутията е ниско, то задължително трябва да се долее до нужното количество, маслото трябва да е със същата спецификация. Другото важно неще е да бъде открит и отстранен течът
Ниското ниво и малкото количество масло води до не добро охлаждане на Автоматичната кутия, а когато маслото загрее много частите в кутията прегреят  и тя ДЕФЕКТИРА.

Сменя ли се маслото на Автоматичната скоростна кутия?

Освен всички други предимства машинната смяната на това масло позволява и промиването на трансмисията отвътре. което предотвратява зацапването на новото масло с отлаганията който се образуват по вътрешността на кутията. Добавката, която използваме е американска, специално разработена за целта, тя се вкарва в кутията, чрез машината и се върти отвътре със старото масло. след което се издърпва изцяло.

Как да сменя маслото на Автоматичната скоростна кутия?

Когато решите че е необходимо да смените маслото на Автоматичната кутия на своя автомобил имайте в предвид че най – ефективния начин по който това може да стане е, тъй наречената машинна смяна .
Машинната смяна на маслото осигурява източване на цялото количество старо, замърсено масло и подмяната му с ново свежо масло, докато при ръчната смяна около 30 % от старото масло остава в кутията, което значително намалява ефекта от неговата смяна.

С каква машина да си сменя маслото?

Автосервиз Гланц разполага с една от най – добрите на пазара машини за смяна на масло на Автоматична скоростна кутия, в световен мащаб. Машината е разработена от Американската марка WINSS.

Какви са процедурите при смяна на масло?

Смяната на маслото се извършва от добре обучени специалисти. Като при смяната се извършва и промивка на Кутията отвътре с помощта на специална добавка. Другата добавка която се ползва е за подобряване работата на кутията.